Pakkende presentatie of saaie PowerPoint?

Pluk | Uw mogelijkheden | Concepten | Voorbeelden | Contact


PowerPoint-presentatie: VoorbeeldPowerPoint-presentatie

En daar klinkt het beleefde applaus na slide 36. De knikkebollers worden weer bij de les getrokken: tijd voor een nieuwe spreker.

Hebt u wel eens een PowerPoint-presentatie meegemaakt? Was zij helder? Nee? Zou je ze niet ...

Jammer genoeg verslapt de aandacht van het publiek te vaak. De toeschouwers dromen weg. Zonde! U gaat uw publiek toch niet in slaap wiegen? Verander slaapogen in grote ogen.


PowerPoint-presentatie: Baas in eigen brein?

Om doorliggen te voorkomen, snel een serieuze bezigheid:

Nou ja zeg! Uw voet verandert van richting!


PowerPoint-presentatie: Multitasken ho maar

Het brein ... Een verrassend ding is het. Worden er meerdere informatiebronnen op u afgevuurd? Dan heeft het een rotklus daar gelijktijdig gegevens uit te halen.

Teveel prikkels? Bij meerdere informatiestromen moet de bewuste, gerichte belangstelling, over de bronnen worden verdeeld. Loodzwaar. En een moe hoofd ... wil gaan slapen of maakt fouten.

Laat uw publiek uw verhaal meteen begrijpen. Met minimale inspanning. Zorg voor één informatiebron. Dan is uw toeschouwer niet zo moe.


PowerPoint-presentatie: Een onuitstaanbare keuze

Saaie spreker? Zijn verhaal weinig levendig? Het beeld boeit niet? Dan krijgt de toeschouwer een tekort aan prikkels. Hij moet de aandacht verdelen tussen duf en dor – ook geen pretje. Nog een killer? De dia met precies dezelfde inhoud als de voorgedragen tekst.

Uw publiek wil worden vermaakt. Serveer de informatie gebruiksklaar en laat uw teksten niet afkijken. Breng uw boodschap tot leven met een herkenbaar verhaal. Inspireer, overtuig en amuseer. Zo zit uw toeschouwer aan uw presentatie gekluisterd.


PowerPoint-presentatie: Pakkende presentatie

De grondbeginselen van een overtuigende presentatie? Bedenk wat u nu eigenlijk wilt vertellen! Zonder uw presentatie te laten ontstaan of groeien in PowerPoint. Anders ligt het voor de hand dat elektronische templates en wizards uw toeschouwers aansporen tot onoplettendheid. En hen een richting opsturen waarvan u niet wilt dat ze opgaan.


PowerPoint-presentatie: to-the-point keynote

Twee succesfactoren maken uw presentatie fantastisch. Eén wiskundige en één creatieve. Het wiskundige element structureert de boodschap en leidt de toeschouwers naar één onontkoombare conclusie. Het creatieve element brengt de boodschap tot leven, onderhoudt, overtuigt en amuseert. Pluk combineert die twee succesfactoren.

De einduitkomst? Een knallende presentatie waarmee ú de show steelt. Zo krijgen uw toeschouwers het happy end en u ... ontvangt de mooiste complimenten.Pluk | Uw mogelijkheden | Concepten | Voorbeelden | Contact


© 1991–2024 Pluk. Alle rechten voorbehouden.