PlukPoint

Pluk | Uw mogelijkheden | Concepten | Voorbeelden | Contact


Nederlands bedrijf Pluk steelt de showNieuw Innovatief Concept

Mobiel comfort via uw mobieltje? Een nieuwe innovatieve dienst knoopt content, consumenten, en bedrijven aan elkaar. Via ‘plukcode’.

Code ... ingewikkeld? Nee: denk maar aan de postcode. Die gebruikt u ook zonder nadenken. Net zo gemakkelijk. Gebruikt u de plukcode? Dan wordt u direct en gemakkelijk geleid naar de content die u wenst te ontvangen.


Pluk Haarlem

Pluk is van oorsprong een Nederlands bedrijf uit Haarlem. In augustus begon Pluk een proef via plukfilm.nl: films plukken van internet. Consumenten en bedrijven werden met behulp van hun mobieltje direct geholpen bij de afhandeling van hun interesse of keuze. De proef was een succes en Pluk keek of internationaal ook interesse gewekt kon worden. Vier maanden later staan ze hier op de beurs. "Ik hou van snel en efficiënt werken", vertelt Mark Meuwese van Pluk, terwijl hij medewerkers aanwijzingen geeft hoe het beter kan.


Zo werkt Pluk-sms

  1. sms ‘pluk’ naar 09516 7585
  2. ontvang uw gratis plukcode
  3. pluk-in bij sofitel plaza

Het wijst zich vanzelf als u het probeert. 7585 staat voor het woord ‘pluk’ op een mobiele telefoon: 7=p 5=l 8=u 5=k. Voor de sms en de content betaalt u niets. Gratis tijdens de show van 7 tot en met 19 december.


Pluk communicatie

Overal op de expositie lopen Pluk-dames met de plukcodes. Iedere keer met andere plukbare informatie. Zo blijft de innovatieve dienst zelfs hier op de tentoonstelling vernieuwend. “Een beursganger denkt zo niet ‘oh die van Pluk hebben we al gehad’ of ‘ik weet al wat dat plukken is’ als ze weer een medewerkerster van Pluk tegenkomen. We blijven het interessant houden.” zegt Mark Meuwese – een groot creatief talent.


Pluk It In and Turn Me On

In het aangrenzende Sofitel vindt u een speciaal opgezet plaza; het pluk-in-point. “Dit soort shows zijn vermoeiend voor bezoekers. Bij het pluk-in-point krijgen geïnteresseerden en gebruikers vermakelijke content van ons terwijl ze opladen.” Het concept op de beurs wekt veel belangstelling. Van een Japanse bezoeker kreeg Pluk nieuwe suggesties hoe de Pluk-sms dienst ook toegepast kon worden – Japan loopt voorop wat betreft mobiele toepassingen.

Zo kan een poster op straat gekoppeld worden met een plukcode aan de content die een adverteerder, filmstudio, televisie netwerk, bedrijf, organisatie, en individu voor ogen heeft. Bijvoorbeeld naar een audiovisuele uitbreiding op internet.


Pluk in praktijk

MGM noemt de samenwerking met de creatieven van Pluk erg succesvol. “Bij de distributie van onze films zoeken we goedkopere oplossingen. Pluk heeft laten zien dat ze een betrouwbare service leveren. De manier waarop een en ander neergezet wordt geeft ons ook nog eens een brede glimlach op het gezicht. Pluk communicatie weet mensen te pakken. Echt te raken want doorgaans herinnert 20% zich dat het om MGM ging. Nu 80%!”

Tot en met 19 december vindt u Pluk nog op het pluk-in-point in Sofitel. Op internet vindt u Pluk op: www.pluk-in.comPluk | Uw mogelijkheden | Concepten | Voorbeelden | Contact


© 2004 Image Daily.