SOA

Pluk | Uw mogelijkheden | IT | Voorbeelden | Contact


Staatssecretaris zet SOA in bij BelastingdienstService Oriented Architecture met Jan Kees de Jager

Webcast: Service Oriented Architecture, wat kun je ermee?

DEN HAAG, 20070903 — Service Oriented Architecture (SOA) moet het mogelijk maken om met bestaande IT-systemen nieuwe diensten te leveren. Staatssecretaris Jan Kees de Jager denkt met SOA de problemen bij de Belastingdienst te kunnen oplossen. De Jager en vier deskundigen beantwoorden bovenstaande vragen tijdens de SOA-webcast van het magazine voor beslissers bij de overheid, Digitaal Bestuur. De webcast en een speciale management summary zijn vanaf nu blijvend te zien op digitaalbestuur.nl


Een moderne overheid stelt de vraag van burgers en bedrijven centraal. Dat stelt hoge eisen aan de dienstverlening. Met de oude IT-systemen kan niet aan die eisen worden voldaan, zo laat de Belastingdienst onbedoeld zien. Verantwoordelijk staatssecretaris Jan Kees de Jager denkt de problemen bij de Belastingdienst te kunnen tackelen met SOA: service oriented architecture.


Wat is SOA

Wat is SOA, wat kun je er mee en wat levert het op? Staatssecretaris De Jager, professor Arre Zuurmond, wethouder Edward van der Geest, Cees Hamers van Getronics PinkRoccade en Nick van Rossum van Capgemini geven antwoord op die vragen in een webcast op digitaalbestuur.nl


Webcast

Digitaal Bestuur geeft een nieuwe invulling aan het fenomeen webcast met de management summary! Voor wie de integrale 25 minuten versie (die op de website bekeken kan worden maar ook in .mov en .wmv-formaat gedownload kan worden) te lang duurt, is er een 6 minuten durende management summary gemonteerd. Die stelt puntsgewijs de mogelijkheden en knelpunten van SOA bij de overheid aan de orde.


Filmtrailer

SOA? Check de trailer en u weet hetOm de webcast onder de aandacht te brengen heeft Digitaal Bestuur een heuse filmtrailer laten maken door Pluk. Spielberg’s Haarlemse hulp die eerder bekendheid verwierf met een Oscar-nominatie voor de geluidsbewerking van de speelfilm Memoirs of a Geisha.

De trailer verschijnt op diverse prominente sites en op digitaalbestuur.nl/soa-webcast/soa-webcast-trailer


Digitaal Bestuur – het magazine, de website, de nieuwsbrief en evenementen – verschaft informatie voor beslissers over de vele aspecten van het tot standbrengen van de digitale overheid, met de nadruk op de bestuurlijke en politieke processen die daarbij een rol spelen.
Noot voor redacties

Wilt u de filmtrailer op uw eigen website, bericht of blog plaatsen? Dat kan! Kopiër onderstaande ‘plukcode’ en plak die in de (X)HTML-bron van uw website.

of pluk de code op deze pagina: www.pluk-in.com/user/db/soa_pluk-in.php

De trailer wordt dan in uw site getoond, maar draait op de Pluk-servers zodat uw verbinding niet belast wordt!

Voor informatie: Peter Lievense, hoofdredacteur Digitaal Bestuur. 06 52548530 p.lievense@digitaalbestuur.nlPluk | Uw mogelijkheden | IT | Voorbeelden | Contact


© 1991–2024 Pluk. Alle rechten voorbehouden.