Geluidsprojecten

Pluk | Uw mogelijkheden | Geluid | Voorbeelden | Contact


Uw projecten

Een heel project van a tot z? Of maar een klein stukje ervan? Pluk staat paraat voor u.


Pluk-projecten

Memoirs of a Geisha

(geluidseffecten, consultancy)

Memoirs of a GeishaEen geisha heeft herinneringen. Zoals aan de klanken in de jaren dertig van de afgelopen eeuw. Maar hoe neem je die herinnering nu op? Alles klinkt anders. Voor speelfilms heb je een geschikt geluidsdecor nodig. Memoirs of a Geisha van Steven Spielberg werd grotendeels in Californië gefilmd. Maar Pluk zorgde voor authentieke Japanse klanken uit de jaren dertig. Resultaat: het gevoel van toen, met de geluidskwaliteit van nu.

Enneuh ... de film werd genomineerd voor twee Oscars in de categorieën Sound Editing en Sound Mixing.


Woonkamerconcert

(montage, Dolby Digital mastering, DTS mastering)

Valery Gergiev Het Rotterdams Philharmonisch Orkest in uw woonkamer? De stereo-opname voor de dvd onder leiding van dirigent Valery Gergiev bewerkten we zó dat u een perfect surroundgeluid krijgt. U waant zich in de concertzaal. Of nog beter: dankzij de multi-angletechnologie kiest u zelf vanuit welke hoek u alles bekijkt. Zelfs van achter het podium.


The White Countess

(sound design)

The White Countess Riksja’s? U kent ze wel: tweewielige open rijtuigjes met een man in het span. Oud Shanghai draaide op de wielen van de riksja. Liefst 90.000 denderden er door de stad. Maar wat als uw film zich toen afspeelde, en u maar het geluid van drie riksja’s opnam? Dan vindt u bij Pluk de 89.997 andere. Want wij maakten voor u het juiste geluid ... met onze eigen rijtuigjes.


Azië voor beginners

(productie: logistiek, coördinatie, budgettering, geluidsopnamen. postproductie: nabewerking, categoriseren)

Pluk geluidseffecten Zelf aan de slag met Aziatische geluidsfragmenten? Pluk maakte voor u een basisserie, rechtstreeks geplukt uit onze gigantische geluidenbibliotheek. De vijf geluidseffecten-cd’s koopt u via Sound Ideas – ’s werelds grootste uitgever van professionele geluidseffecten. Maar ook voor ‘losse’ effecten en projecten brengt Pluk Azië graag naar u toe.


1962: The Sea Battle at Warilaoe

(sound design)

Game geluidZeeslag, maar dan net echt. In het interactieve videospel van het marinemuseum krijgt uw onderzeebootjager het zwaar te verduren. Pluk bundelde de krachten met een componist, om de hele ervaring nog meer te doen beklijven. En maakte muziek met de juiste scheepsgeluiden in de juiste context.


Oor voor detail

Op straat kijkt u niet eerst en luistert u daarna. Het is één belevenis waarin alle onderdelen vervlochten zijn. Moet uw verhaal uw publiek naar een andere werkelijkheid verplaatsen? Gebruik dan geluid om krachtige informatie over te brengen. Dat ook resoneert met elementen op een andere plek in het verhaal. Pluk helpt scenarioschrijvers, regisseurs en editors hierbij.

Leg uw oor te luisteren:


Uw Pluk-projecten

Benieuwd wat Pluk van uw project maakt? Vraag uw info!Pluk | Uw mogelijkheden | Geluid | Voorbeelden | Contact


© 1991–2024 Pluk. Alle rechten voorbehouden.