apn instellingen en settings buitenland

Het internet op via het mobiele datanetwerk? Dan hebt u eerst de APN nodig die toegang verschaft. Een APN (Access Point Name) is een punt – zeg maar een grenspost – waardoor u in het buitenland van het telefoonnetwerk naar het internet komt.

Buitenlandse simkaart gekocht? Dan weet de aanbieder van die simkaart als geen ander de juiste bijbehorende APN instelling. Gebruik die informatie of vraag er naar!

Spelen in het buitenland

Soms is een lijstje met instellingen tóch wel handig. Let op! Onderstaande hulppagina’s zijn gericht op mobiele telefoons. Dat betekent dat de gegevens niet per definitie toegang garanderen. Ze zijn namelijk niet specifiek voor internetgebruik via de computer. Een aanbieder kan daar onderscheid tussen maken. Zo wijst het woord “wap” doorgaans op een setting voor alleen de mobiele telefoon.

Kies het land. Selecteer daarna de provider:

Vul bovenstaande gegevens in in uw computer (laptop en desktop, Mac en Windows PC) of mobiele telefoon. Een aanbieder kan aan een bepaalde dienst een bepaalde APN toekennen. Het standaard toegangsnummer is *99# en wijkt zelden af. De gezamelijke gegevens worden opgeslagen onder een profielnaam. Een passende profielnaam mag u zelf verzinnen.

faq

Veel Gestelde Vragen

Instellingen

Modem