toch internet op platteland

Inbellen was voor veel mensen op het platteland de enige mogelijkheid om relatief goedkoop te internetten. Maar steeds meer internetproviders stoppen met het aanbieden van internet via inbellen. Gangbare systemen als kabelinternet of ADSL werken niet in landelijke gebieden.

Internetten via de televisiekabel is geen optie, want in uitgestrekt gebied ligt helemaal geen kabel. Kabelaansluitingen zijn zeldzaam op het platteland. Bij ADSL loopt het signaal via de telefoonlijn. Als u te ver van een telefooncentrale woont wordt het signaal te zwak om een goede verbinding tot stand te brengen.

Dat huishoudens, waaronder veel boerenbedrijven, op het platteland niet kunnen internetten via ADSL of kabel, betekent niet dat deze huishoudens geen breedbandverbinding hebben.

Dorp, polder en plattelandsgebieden hoeven niet meer te leven zonder breedband internet. Pluk heeft een draadloos alternatief voor de vaste verbindingen. Draadloos internet via mobiele netwerken om in buitengebied, schip, boot of anti-kraak woning internet af te nemen.

faq

Veel Gestelde Vragen

Instellingen

Modem