mobiel internet

Draadloos netwerk

Mobiel internet begint bij een werkend mobiel datanetwerk. Vrijwel heel Nederland is bedekt met een mobiel netwerk. En in het buitenland? Daar zeggen aanbieders ook een landelijke dekking toe. Het gevolg: wereldwijd kunt u een mobiel netwerk ontvangen. In zowel ontwikkelde, als minder ontwikkelde gebieden. Een mobiel netwerk betekent de mogelijkheid tot mobiel internet. Als u er de juiste apparatuur voor aangeschaft.

Aanbieders

Nederland kent meerdere aanbieders. T-Mobile, Ben, Simyo, Vodafone, KPN, Hi, Telfort, Orange, ... Ieder netwerk heeft zijn eigen kwaliteit, bereik en bijbehorende snelheid.

Het net op via de mobiele telefoon of PDA

Sinds grofweg 2003 zit in veel telefoons een modem (Nokia, Sony Ericsson, Samsung, Siemens, Motorola, Panasonic, LG, BenQ, MFA, ...). Daarmee kunt u het internet op via het telefoonnetwerk. De informatie valt dan, via het modem, in de telefoon zelf op te roepen. Het resultaat ziet u op een priegelschermpje. En de internet-pagina’s die op deze manier worden opgeroepen, laden doorgaans traag.

U kúnt het modem in uw telefoon wel gebruiken als modem voor uw computer ... Maar écht lekker werkt het niet. Zo moet u eerst zorgen dat de computer en de telefoon elkaar goed begrijpen. Oei! En werkt de communicatie eenmaal foutloos? Dan kan u via de telefoon het internet op: mobiel internet.

De communicatie van uw laptop of desktop computer naar internet – via de mobiele telefoon – heeft nadelen:

Het net op via het pluk‘n’play-pakket

En toen kwam in 2006: het pluk‘n’play-pakket. Met alles wat u nodig hebt om met mobiel internet aan de slag te gaan.

Met het pluk‘n’play-pakket start u de optimale vrijheid. Vanaf dan bent u steeds weer opnieuw helemaal vrij om het netwerk te kiezen dat het best bij u past. Of een internetbundel van een aanbieder die op dat moment bij uw gebruik past. Waar ook ter wereld simlockvrij én netwerk­lockvrij.

Buitenland

De grens over? Voorkom extreem hoge roaming tarieven voor mobiel internet. Stop ter plekke een plaatselijke prepaid simkaart in uw pluk‘n’play-modem. Zo wordt mobiel internet in het buitenland, op een Nederlandse simkaart, geen € 900–1.700 voor twee weekjes internet. Lokale prepaid tarieven elders, zijn grofweg even goedkoop als Nederlandse tarieven – vaak zelfs goedkoper.

Overal

Mobiel internet is beschikbaar als ‘Betaal Alleen Bij Gebruik’ of ‘Betaal Per Maand’ voor dezelfde lage prijzen. Via prepaid al overal snel online tussen de € 0,32 en 2,40 per dag. Zonder contract. Zonder vast te zitten. Ook voor zakelijk gebruik is het pluk‘n’play-pakket heel geschikt. Ontdek waarom iedereen Mobiel Breedband gaat.

Meer tips en wetenswaardigheden over mobiel internet

faq

Veel Gestelde Vragen

Instellingen

Modem