Sterke unieke voordelen

Pluk | Uw mogelijkheden | Creatieve kracht | Concepten | Info & offerte


USP bepalen

Villamedia - Sjoske Cornelissen

Journalist Sjoske Cornelissen wil een merk worden, het merk ‘Sjoske’. Met behulp van merk ontwerpbureau Pluk probeert Sjoske haar unieke aspecten duidelijker te krijgen.


Personal branding Sjoske Cornelissen


Alles wat ik nodig heb

Ik heb redelijk helder voor ogen wat ik wil en wie ik ben, maar het totaalplaatje zie ik nog niet. En dat is wél de bedoeling. Van een lezer krijg ik een tip binnen: dat ik eens moet kijken op de website van Pluk, een bureau dat merken ontwikkelt. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. Dit is wat ik nodig heb. Dit is preciés wat ik nodig heb. Kassa!

Bij Pluk draait alles om creativiteit. Sterker nog: ze léveren creatieve kracht. Ik besluit contact op te nemen. “Pluk zorgt dat je merk met kop en schouders boven de rest uitsteekt”, vertelt Lotte, coördinator bij Pluk. “We bedenken de bedrijfsnaam en zorgen voor concept, creatie en innovatie.” Nou, kom maar door. Ik vertel wie ik ben, dat ik bijna als journalist ben afgestudeerd en dat ik nog verder wil studeren. Ik word gekoppeld aan chef innovatie Su Chaichana.


USP scherpstellen

Ik geef aan dat ik nog moeite heb met het definiëren van mijn unique selling point. Su: “Maak een lijst met alle voordelen van je stukken. Ga in die lijst krassen totdat je er een of twee overhoudt. Jouw USP zal te maken hebben met je persoonlijkheid of je unieke stukken.” Ook krijg ik drie vragen waarmee ik aan de slag kan.

  1. Wat verwacht je klant van je stukken?
  2. Welke eigenschappen vind je zelf uniek aan je stukken?
  3. Welke voordelen bieden die eigenschappen voor je klant?

Excellente inhoud

Volgens Su is het voor mij van belang dat ik veel goede stukken schrijf. “Misschien kun je (nog) niet met een perfecte opleiding zwaaien, nou en? Zolang je maar goede stukken schrijft. Daar heb je nu meer aan dan aan een mooie verpakking.” Ze legt ook uit dat ik mijn identiteit consequent moet gebruiken, zolang mijn merk bestaat. “Jij wilt het merk Sjoske worden. De artikelen die je schrijft, onderteken je met ‘Sjoske Cornelissen’. Dat werkt verwarrend in de hoofden van je doelgroep. Ik stel voor: schrap ‘Cornelissen’. Schrijven is schrappen, ook bij merken.”

Vanaf nu alleen nog maar ‘Sjoske’ dus, geen achternaam meer.

SjoskePluk | Uw mogelijkheden | Creatieve kracht | Concepten | Info & offerte


© 2014 Villamedia.