mobiel internet in thailand

gsm, gprs, edge, umts, hsdpa

mobiel internet modem info

Mobiel internet: het netwerk

Met mobiel internet aan de slag in Thailand? Het Thaise datanetwerk geeft u de optimale vrijheid. Want vrijwel heel Thailand is bedekt met een mobiel netwerk. En daarmee op z’n minst een GPRS data netwerk.

Grote steden zijn sneller

Grote steden (Bangkok, Khon Kaen, Chiang Mai, Pattaya, Phuket ...) krijgen als eerste de hoogste snelheid. U vindt er minimaal EDGE. Maar bevindt u zich in landelijk gebied, rondom interessante plekken? Dan profiteert u automatisch mee van hogere snelheden. Chiang Mai, Nakhon Ratchasima, Pattaya ...

Aanbieders

Net als T-Mobile, Vodafone, KPN, Hi, Telfort, en Orange in Nederland, kent Thailand meerdere mobiele telefoon aanbieders. AIS, DTAC, True Move, Hutchison-CAT en Thai Mobile.

Dekking

Het AIS netwerk geeft de meeste dekking, gevolgd door DTAC. De kans dat u op een willekeurige plek het netwerk van AIS kan ontvangen is groter dan de kans op het netwerk van de concurentie. AIS heeft naar eigen zeggen minimaal EDGE overal beschikbaar: “de dekking is landelijk”.

Er is natuurlijk altijd wel een plekje te vinden waar het minder werkt. Maar dat komt u in Nederland en België ook tegen. Op de camping, op de heide, in de supermarkt, ...

U verblijft enkel in Bangkok? Dan zou DTAC meer betrouwbaarheid kunnen geven.

De daadwerkelijke snelheid die op het netwerk gehaald wordt zal afhangen van een aantal factoren zoals de locatie, de netwerkzone, en het netwerkverbruik op dat tijdstip.

pluk mobiel woordenboek

Mobiel internet: het net op via de mobiele telefoon of PDA

Sinds grofweg 2003 zit in veel telefoons een modem (Nokia, Sony Ericsson, Samsung, Siemens, Motorola, Panasonic, LG, BenQ, MFA, ...). Met een modem kunt u het internet op via het telefoonnetwerk. Informatie valt, via het modem, in de telefoon zelf op te roepen en te zien.

Het modem in de telefoon is ook als modem voor de computer te gebruiken. Daarvoor moet u wel eerst zorgen dat de computer en de telefoon elkaar goed begrijpen. Als die communicatie goed werkt, kunt u via de telefoon het internet op: mobiel internet.

De communicatie van een computer of laptop naar internet, via de mobiele telefoon, heeft vele nadelen. Bij mobiel breedband kan de snelheid van de verbinding tussen de laptop en het mobiel de beperkende factor zijn. Daarnaast zijn roaming tarieven (een Nederlandse SIM kaart die in het buitenland gebruikt wordt) voor data toepassingen extreem hoog. U zal niet de eerste zijn met een rekening tussen de 900–1700 euro voor twee weekjes internet.

mobiel internet sim kaart happy

Beter op weg met het pluk‘n’play-pakket

Een betere oplossing is een los modem. Speciaal bedoeld om voor mobiel internet te gebruiken. U plaatst een Thaise prepaid SIM kaart in het modem. En omdat u het modem gemakkelijk aan een andere computer hangt, bent u thuis, op kantoor, of waar u ook uithangt: draadloos. Ontdek waarom iedereen Mobiel Breedband gaat.

meer tips en wetenswaardigheden over mobiel internet