zoektips  เคล็ดลับการค้นหา

vertaal dat maar eens!

Hoe vind ik het woord dat ik zoek?

In het woordenboek van Pluk kunt u op drie manieren zoeken. Op:

Nederlands woord  NL→TH

De betekenis van een Nederlands woord in de Thaise taal zoeken? Dat werkt zo ... Bovenaan in de linker kolom ziet u de kop “vertaal”. In het veld daaronder tikt u het Nederlandse woord. Staat de keuze-knop geselecteerd op “woord”? Dan zoekt u het woord door op “zoeken” te klikken.

Thais woord  TH→NL

De betekenis van een Thais woord in de Nederlandse taal zoeken? Dat werkt zo ... Bovenaan in de linker kolom ziet u de kop “vertaal”. In het veld hieronder tikt u het Thaise woord. Staat de keuze-knop geselecteerd op “woord”? Dan zoekt u het woord door op “zoeken” te klikken.

Schuif uw toetsenbord aan de kant

U hebt Thaise karakters nodig? Maar geen Thais toetsenbord om ze te typen? Het computersysteem niet op de Thaise taal ingesteld? Geen probleem! Gebruik het virtuele Thaise toetsenbord van Pluk.

De link naar het online keyboard vindt u altijd in de kolom links. In het menu. Klik op deze link, en klik het Thaise woord met behulp van de toetsen op uw scherm. Het geklikte woord verschijnt dan bovenaan in het gebruikelijke invoerveld. Blijft u met uw cursor boven een Thais karakter op het toetsenbord zweven? Dan verschijnt meer informatie over die letter, dat cijfer, figuur, of symbool.

Thaise klank  NL→NL

U hoort de klanken van de Thaise taal. Maar wat betekent dat éne woord in het Nederlands? Geen idee? Opzoeken dan! Maar hoe schrijft u het woord in het Thais? Ook geen idee? Pluk snelt u te hulp. Want het Thaise woordenboek van Pluk heeft namelijk ook een ingang op: klank. Daarvoor hoeft u geen Thaise letter te tikken.

Bovenaan in de linker kolom, onder de kop “vertaal”, tikt u Thaise klanken.

  • Tik romeinletters
  • Gebruik plat Nederlands
  • Zet tussen iedere lettergreep een spatie

Staat de keuze-knop geselecteerd op “klank”? Zoek dan de klank door op “zoeken” te klikken.

Voorbeelden zoeken op Thaise klanken

U bent in een horeca-etablissement en de bediening vraagt of kou pad goed is. Tjep? informeert de masseuse. Kijk, kijk, daar loopt een fa rang! Dit is echt sok ka prok! Ik pak de toek toek naar de mooie Thaise ta lee. Daar stuur ik je een ie meel over de mooie Nederlandse dok mai.